Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Za  (Pročitano 8383 puta)
deyan
Gost
Za
« poslato: Nedelja, 02. Decembar 2001. 15:56:12 »

Sta ce Windows ovde? - Bez uvrede, ali Windows programeri imaju tooooliko raznih mesta gde mogu da razmenjuju iskustva da jos jedno zaista nema potrebe da pravimo. Ja bih zaista voleo da se ova Pascal tema posveti samo i iskljucivo GNU/Linux programerima!
Sačuvana
malchik
Gost
Za
« Odgovor #1 poslato: Nedelja, 02. Decembar 2001. 17:37:44 »

Sla
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
Za
« Odgovor #2 poslato: Ponedeljak, 03. Decembar 2001. 00:21:19 »

Kylix je napravljen sli
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
smoki
Gost
« Odgovor #3 poslato: Utorak, 01. Oktobar 2002. 00:26:39 »

Samo jedno brzo pitanje.

Da li je Kylix sastavni deo Linux Mandrake 8.0 paketa ili mora da se skida sa neta. Da li postoji program za Linux koji omogucava kontrolu drugih kompjutera preko neta, kao sto je onaj popularni za Win, u narodu poznat kao CyberCafe (potreban mi je za internet centar). smiley  smiley
Sačuvana
deyan
Gost
« Odgovor #4 poslato: Utorak, 01. Oktobar 2002. 20:14:36 »

Malo ljudi zna da Kylix3 nije samo Pascal, to je takodje i mocno C/C++ okruzenje! :) Ja koristim OE verziju za razvoj C/C++ aplikacija uveliko i mogu vam reci da je fantastican. Ocekuje se da iduce godine Kylix3 u sebi ima i JAVU! :)
Sačuvana
zakili
Gost
Za
« Odgovor #5 poslato: Sreda, 02. Oktobar 2002. 00:02:28 »

Da, da kylix je veoma mo
Sačuvana
zombie
Gost
Za
« Odgovor #6 poslato: Utorak, 26. Novembar 2002. 22:46:33 »

Citat: acim
Nisam upoznat da na srpskom jeziku postoji ijedan ozbiljan forum za programere na Windowsu, no i ne zalazim na takve sajtove pa nisam siguran u ovu tvrdnju, odnosno hipotezu.

www.elitesecurity.org
Sačuvana
Ilija Studen
Gost
« Odgovor #7 poslato: Sreda, 12. Mart 2003. 06:01:38 »

Citat: deyan
Malo ljudi zna da Kylix3 nije samo Pascal, to je takodje i mocno C/C++ okruzenje! Smiley Ja koristim OE verziju za razvoj C/C++ aplikacija uveliko i mogu vam reci da je fantastican. Ocekuje se da iduce godine Kylix3 u sebi ima i JAVU! Smiley

Isto vazi i za Delphi. Borland jos od verzije 5 (mislim na Delphi 5) koja je izasla 1999 godine tera integraciju medju svojim razvojnim alatima. Kao savrsen dokaz je procedura Register. Pascal je u sustini Case Insensitive, medjutim, Register se mora pisati sa pocetnim velikim slovom zbog integracije sa C++ Builderom. Sto se Jave tice najverovatnije ce i nju implementirati posto Borland vec dugo vremena radi na JBuilderu.

Da li sad kontas zasto su Delphi programeri ovde dobrodosli? Klasa ce uvek biti klasa, neke API metode su zajednice za oba sistema, a iskusnih Delphi programera ima daleko vise nego programera koji rade sa Kylixom (kao sto je Acim vec i rekao).

Citat: zakili
Da, da kylix je veoma mo
Sačuvana
deyan
Gost
Za
« Odgovor #8 poslato: Četvrtak, 13. Mart 2003. 11:32:56 »

Ne, ne kontam da Delphi programer dodje ovde i pita (recimo) "zasto imam takav i takav problem sa WinAPI funkcijom ParMetaraDugackaEX() ?" ... Da li vi gospodine Studen shvatate o cemu govorim? - Ukratko, nemam nista protiv da neko ovde prica o generalnim stvarima, ali IMAM itekako protiv da neko ovde diskutuje o Windows-specific problemima!

Citat
Da li sad kontas zasto su Delphi programeri ovde dobrodosli? Klasa ce uvek biti klasa, neke API metode su zajednice za oba sistema, a iskusnih Delphi programera ima daleko vise nego programera koji rade sa Kylixom (kao sto je Acim vec i rekao).
Sačuvana
toptan
Gost
Za
« Odgovor #9 poslato: Ponedeljak, 17. Mart 2003. 00:20:14 »

Citat: deyan
Ne, ne kontam da Delphi programer dodje ovde i pita (recimo) "zasto imam takav i takav problem sa WinAPI funkcijom ParMetaraDugackaEX() ?" ... Da li vi gospodine Studen shvatate o cemu govorim? - Ukratko, nemam nista protiv da neko ovde prica o generalnim stvarima, ali IMAM itekako protiv da neko ovde diskutuje o Windows-specific problemima!
   Ejmen tu det.  Cheesy
Sačuvana
Ilija Studen
Gost
Za
« Odgovor #10 poslato: Ponedeljak, 17. Mart 2003. 02:57:10 »

Cemu frka? Zasto ti smetaju korisnici Windowsa?

Ako znam odgovor na pitanje (bilo u vezi linuxa ili windosa) odgovricu coveku. Zar je bitno na kom je forumu postavljeno? Covek ima problem i trazi pomoc. Sta je tu lose?
Sačuvana
zombie
Gost
Za
« Odgovor #11 poslato: Sreda, 19. Mart 2003. 22:55:39 »

Citat
ali IMAM itekako protiv da neko ovde diskutuje o Windows-specific problemima!

takva iskljucivost prema win programerima ne ide bash u prilog OS (linux, svejedno) pokretu, i meni se ne svidja..

narocito takvim stavom necete nikoga ubediti da je linux bolji od wina...
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>