|
NT
Gost
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Subota, 08. Decembar 2001. 18:45:26 » |
|
Najpre, ne moze se porediti Linux(kernel) i Windows(kompletan OS). Niko normalan ne spori da je Linux bolji od Win95/98/ME kernela, a mozda cak i od NT5 kernela (mada nisam bas sasvim siguran), ali GNU/Linux distribucije (RedHat, Mandrake, itd) daleko su iza Windows 2000. KDE i Gnome su spori, nestabilni, nedokumentovani, i (ovo je vec licna procena) ruzni.
E, da! Win2k Prof sam platio $149 (OEM), a Mandrake 7.2 Standard $39. Opsti utisak je: koliko para, toliko muzike.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
axez
Gost
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Subota, 08. Decembar 2001. 22:08:19 » |
|
[quote:0e60c53982=marko85] Ja licno nameravam da koristim Linux samo za internet i volim da mi je kompjuter brz da nezastaje i da ne blokira. Zasto kazes da je spor a svi ostali kazu da je bas brz? U kojem smislu spor? [/quote:0e60c53982]
Hehe....ma pusti coveka, vidis po njegovom nick-u da je gospodin NT pasionirani ljubitelj doticnog OS-a, i kao takav nije kompetentan da odgovara na pitanja o linuxu. Problem je u tome da je on verovatno probao linux i pogubio se jer ne zna da koristi racunar ako ne moze sve da uradi misem...) Sto se tice brzine, ne veruj zlom jeziku..), linux je definitivno brzi od svake verzije vindowsa u svakom smislu.
Stanislav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
NT
Gost
|
 |
« Odgovor #17 poslato: Subota, 08. Decembar 2001. 22:42:47 » |
|
Najpre, ja nisam "pasionirani" ljubitelj bilo cega. NT su moji inicijali, a sto se slucajno poklapaju sa izvesnim OS-om, sta da radim? Inace, moj prvi racunar je bio ZX Spectrum u vreme kada je malo ko i cuo za "miseve". Prvi profesionalni projekat sam radio na HP-UX masini (uz vi editor i cc kompajler), a na Windows sam se "presaltovao" tek krajem 1995. Toliko o mojoj "nesposobnosti" da koristim command line.
Covek koji je postavio pitanje o Linux-u i sam kaze da je pocetnik. E sad, ja koji nisam "zaljubljen" ni u jedan OS (mislim da je najbolji koji sam video Mac OS X) lepo savetujem coveku da se ne muci za dzabe sa Linux-om, jer sve to ne vredi truda. Da je neki Web administrator, pa hajde i da razgovaramo, ali on samo hoce da nauci da radi sa kompjuterima, a nijedna Linux distribucija koju sam video (Mandrake, RedHat, Correl) ne valja za desktop: sporo, nestabilno, nedokumentovano. I sad mu vi pricate nesto kako Linux bolje upravlja memorijom nego Windows i da je MS ukrao TCP od Unix-a. Sta to sve njega briga? Njemu je vazno da se lako snadje, a ne da zove svaki cas nekog "gurua" da bi instalirao neku glupu igricu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
malchik
Gost
|
 |
« Odgovor #18 poslato: Nedelja, 09. Decembar 2001. 11:37:32 » |
|
U jednu ruku se sla
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
malchik
Gost
|
 |
« Odgovor #19 poslato: Nedelja, 09. Decembar 2001. 11:39:55 » |
|
Tako
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
axez
Gost
|
 |
« Odgovor #20 poslato: Nedelja, 09. Decembar 2001. 18:18:28 » |
|
[quote:1d4797b01c=NT] Covek koji je postavio pitanje o Linux-u i sam kaze da je pocetnik. E sad, ja koji nisam "zaljubljen" ni u jedan OS (mislim da je najbolji koji sam video Mac OS X) lepo savetujem coveku da se ne muci za dzabe sa Linux-om, jer sve to ne vredi truda. Da je neki Web administrator, pa hajde i da razgovaramo, ali on samo hoce da nauci da radi sa kompjuterima, a nijedna Linux distribucija koju sam video (Mandrake, RedHat, Correl) ne valja za desktop sporo, nestabilno, nedokumentovano. I sad mu vi pricate nesto kako Linux bolje upravlja memorijom nego Windows i da je MS ukrao TCP od Unix-a. Sta to sve njega briga? Njemu je vazno da se lako snadje, a ne da zove svaki cas nekog "gurua" da bi instalirao neku glupu igricu. [/quote:1d4797b01c]
Evo ovako, Prvo ja ne mislim da je to mucenje sa linuxom za dzabe, inace ga ne bih koristio. Drugo, ovo je linux forum i normalno je da se ljudi ohrabruju da ga koriste i takodje da dobiju svaku mogucu pomoc koja im je potrebna a ne da ih obeshrabruju kao ti sto radis. Niko se nije rodio pametan pa da zna sve o linuxu od rodjenja Sto se ti ce tvojih navoda da su linux distribucije "spore, nestabilne i nedokumentovane", je cista ortodoksna glupost. Molim dokaze za takve tvrdnje. Ako ih nemas, nemoj vise pricati nebuloze.
hvala S.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
acim
|
 |
« Odgovor #21 poslato: Nedelja, 09. Decembar 2001. 23:46:10 » |
|
[quote:4d0594d41d=NT] lepo savetujem coveku da se ne muci za dzabe sa Linux-om, jer sve to ne vredi truda. Da je neki Web administrator, pa hajde i da razgovaramo, ali on samo hoce da nauci da radi sa kompjuterima, a nijedna Linux distribucija koju sam video (Mandrake, RedHat, Correl) ne valja za desktop sporo, nestabilno, nedokumentovano.[/quote:4d0594d41d]
Ovaj forum je namenjen Linuxu i ovde se niko ne mu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Boban Aćimović, urednik linux.rs
|
|
|