Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Java i RS232  (Pročitano 6931 puta)
amidar
Gost
« poslato: Četvrtak, 22. Novembar 2001. 09:37:38 »

Prosto pitanje.
Da li postoji mogucnost direktne kontrole RS232 port-a i to platformski nezavisno. Tj. da li je neko od Vas radio neshto sa RS232 iz Jave ?
Sačuvana
tweeester
Gost
« Odgovor #1 poslato: Četvrtak, 22. Novembar 2001. 10:45:50 »

Bojim se da ce tesko ici kontrola RS232 iz jave (i to platformski nezavisno), mozda mozes da napravis neku java klasu koja ce to da obavlja ali ona mora da koristi JNI (odgovarajuci *.dll ili *.so) da bi obavila posao - sto je jos uvek relativno prihvatljivo resenje.
Sačuvana
amidar
Gost
« Odgovor #2 poslato: Četvrtak, 22. Novembar 2001. 12:12:30 »

Vidi, pod kontrolom RS232 mislim na prosto slanje i primanje karaktera ka/sa porta te njegovu inicijalizaciju. Nishta sa registrima i sl. Malo mi je neverovatno da je to neizvodivo, a ono ako ne bash pure platform independent onda makar tux/win.
Sačuvana
malchik
Gost
JNI
« Odgovor #3 poslato: Četvrtak, 22. Novembar 2001. 12:43:10 »

Cuj, mislim da direktno upravljenje portovima zalazi u domen java security. Naravno, moguce je preko JNI, ali to nije platformski ne zavisno jer java kod zavisi od [i:8d683bda59]native JNI[/i:8d683bda59] koda za kontrolu RS232 portova. Na zalost, to se ne moze izbeci.
Nemam pojma, ali mozda je Sun pokrenuo neku inicijativu za neku vrstu polu-ne zavisnog koda, u smislu da radi na svim *nix-ima, Windows-ima ali ne miksovano...
Sačuvana
amidar
Gost
« Odgovor #4 poslato: Četvrtak, 22. Novembar 2001. 13:06:24 »

Hmmm, tako sam i pretpostavljao, ali se sve neshto nadam da ipak postoji neko reshenje. Naime, ideja je da se naprave standalone aplikacija, ali pisana u Javi zbog laksheg portovanja, chija je namena upravljanje uredjajima zakachenim na RS232.
Sačuvana
mileta
Gost
« Odgovor #5 poslato: Utorak, 11. Decembar 2001. 18:30:20 »

Pogledaj http://java.sun.com/products/javacomm/index.html
Postoje implementacije za Windows i Solaris, na zalost, trenutno ne i za Linux.

Pozdrav,
Mileta
Sačuvana
amidar
Gost
« Odgovor #6 poslato: Sreda, 12. Decembar 2001. 22:34:24 »

Hfala, upravo mi je ovo i trebalo. Dodushe dato je samo za m$ winjdonjs i solaris, no, "Version 2.0.2 is a Bug Fix release of versions 2.0 and 2.0.1 and will be made available soon for other platforms." i prema tome, strpiccu se a u medjuvremenu i ovo treba probati, pa to na kraju krajeva mozhe biti jedan jako lep skup alata za pisanje platformski nezavisnih aplikacija koje se obraccaju praktichno direktno hardware-u ! Dakle, jednom napisano - zaboravljeno ! BTW, jesi li imao kakvog iskustva sa ovim ?
Sačuvana
amidar
Gost
« Odgovor #7 poslato: Sreda, 12. Decembar 2001. 22:42:58 »

Tko trazi taj i dobije, tko ne trazi taj ne dobije ! :D

Elem, evo CommAPI-ja i za Linux :

http://www.interstice.com/kevinh/linuxcomm.html

ili shto rekoshe na pomenutoj strani :

It allows you to use Linux serial (and eventually parallel ports) in an OS independent manner.
Sačuvana
amidar
Gost
« Odgovor #8 poslato: Sreda, 12. Decembar 2001. 22:44:11 »

Dok smo josh uvek u vodama hardware-a using Java, NIKAKO nemojte preskochiti ovu stranu :

http://www.frii.com/~jarvi/rxtx/
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>