Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Redirekcija maila  (Pročitano 1886 puta)
srdjan
Gost
« poslato: Četvrtak, 14. Jun 2001. 10:10:00 »

Kako da distribuiram e-mail sa jednog naloga na vise.
U firmi imam lokalnu mrezu i RH7.1 konfigurisan kao server tj. instaliran DNS, sendmail i korisnike ime1,ime2, ... kao i konfigurisan mail server. Domen je fiktivan i nije na Internetu (na internet se povezujemo sa firma@ptt.yu). Korisnici ime1, ime2 ... imaju e-mail adrese ime1@domen1, ime2@domen1, ... gde je domen1 stvarni Internet domen. Redirekcija svih naloga se vresi sa domena1 na e-mail  firma@ptt.yu Zelim da distribuiram pristiglu postu na ime1@domen2, ime2@domen2 ... gde je domen2 lokalni fiktivni intranet domen. Moze li mi nko reci kako to da najlakse uradim (razmisljao sam o UUCP ...) naravno na RH7.1
Sačuvana
Slackware
Gost
« Odgovor #1 poslato: Nedelja, 17. Jun 2001. 23:09:00 »

Preusmeri ime1@domen1,ime2@domen1... na firma@ptt.yu. Zatim sa fetchmail-om skines svu postu na server i sa procmail-om raspodelis userima na sistemu. Da ti ne bi sad sve detaljno objasnjavao, najpre procitaj /usr/doc/Linux-mini-HOWTOs/Offline-Mailing, ako si instalirao HOWTOs, sve je lepo objasnjeno. Ako nisi instalirao onda pogledaj ovde. Kad procitas, ako ti ne bude jasno i ne budes uspeo sve da podesis, javi se.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>