Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Posredni download sa servera na server  (Pročitano 1957 puta)
radulovity
Gost
« poslato: Subota, 28. Jul 2001. 11:05:00 »

Imao bih sledeci problem.Zeleo dih da se konektujem recimo preko PTT, na internet (naravno preko Linuxa) i da navedem server od PTT da mi downloaduje neke fileove na jedan drugi server(naravno imam nalog na tom serveru) ali tako da da sam protok podataka ne ide preko mog kompiutera i da se je mogu diskonektovati za vreme samog prenosa podataka sa jednog ne drugi server.Na taj nacin bih mogao skidati velike fajlove na jedan lokalni server mog provajdera(u svoj direktorijum), i sa njega bih mogao skidati taj isti file ali puno brze i jeftinije.
Sačuvana
Anonymous
Gost
« Odgovor #1 poslato: Ponedeljak, 30. Jul 2001. 12:00:00 »

Malo sam zbunjen ko je tu kome server, ali pretpostavljam da si hteo da se nakacis na internet i da kazes nekom linux serveru na kome imas nalog da krene da skida neke fajlove, a ti posle da ih pokupis lokalno ili iz lite rezima jaftinije. Ako je to slucaj onda dok si na vezi uloguj se na taj nalog (telnet ili ssh) i kucaj "wget -c http://adresa/fajl.ext &" i wget ce otici u pozadinu (background) i krenuti da skida to sto si hteo a ti mozes da se izlogujes sa "exit" i prekines vezu i nakacis se kasnije da proveris da li je wget sve skinuo. Ako neces da ti wget ide u pozadinske procese mozes isto da uradis pokretanjem screen-a pa kucanjem wget... pa se onda odvojis (detach, ctrl-a d) od screen-a i izlogujes a wget ce da skida dok nisi na vezi.
Sačuvana
Slackware
Gost
« Odgovor #2 poslato: Ponedeljak, 06. Avgust 2001. 17:55:00 »

Ako imas nalog na tom serveru i ako je taj server pod Linux-om ili nekim drugim UNIX-om, onda mozes da iskoristis program wget. Na tom serveru samo startujes "wget -c -t0 http://www.nekisajt.com/imefajla.zip &" i on ce da skine taj fajl u pozadini. Kad zavrsi onda ga samo prebacis kod sebe. To je pod uslovom da ima instaliran wget na tom serveru, ako nema onda moras sam da instaliras.
Sačuvana
NULL
Gost
« Odgovor #3 poslato: Subota, 11. Avgust 2001. 14:30:00 »

pa treba ti pristup konzoli na tom drugom serveru koliko ja znam, da bi tako nesto mogao da uradis. ako je to neki linux tamo mogao bi da probas neki od programa za download i da ga stavish u background npr. wget -c -q -t 0 -b i to je mislim to izlogujes se sa servera gfde treba da ti skine fajl i zavrsio si problem.
Sačuvana
Lun
Gost
« Odgovor #4 poslato: Utorak, 21. Avgust 2001. 23:49:00 »

Ukoliko imas telnet pristup racunaru na koji zelis da nabacis podatke (podrazumeva se da je racunar pod Linuxom), uradi sledece:
1. telnetuj se na taj racunar.
2. ukucaj 'wget -b http://ftp://link.ka.fajlu' (mroaces da imas programcic wget)
3. odloguj se i slobodno prekini vezu.
4. posle vremena za koje mislis da je dovoljno da server dovuce podatke ponovo se povezi na net i telnetuj na server.
5. izbaci skinute podatke u public_html dir (ili se loguj preko ftp-a) i dovuci ih na svoj komp.

Ukoliko je racunar na koji zelis da dovuces podatke slucajno pod M$ Winblows-om - pisi propalo Smiley))
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>