Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Koju DVB karticu uzeti za Linux?  (Pročitano 1683 puta)
G
Gost
« poslato: Petak, 31. Avgust 2001. 16:30:00 »

koju DVB karticu uzeti za linux, da je bas 100% podrzana, i da radi preko EON-a naravno?

Inace ideja je da se DVB postavi pod neki proxy (squid), kako bi to radilo kao ispomoc trenutnom linku od 128/16? .. a bilo bi interesanto ubaciti i servis (za svoje korisnike) za 'narucivanje fajlova' sto su neki provajderi imali ranije, ili jos uvek imaju.

Ima li negde vec gotovih resenja, textova? Ja sam nasao vec nesto u smislu 'EON linux masquerade' ... nisam nasao ovo kako namestiti ovo oko narucivanja fajlova?

Trenutno testiram KiSS Satdem, ali njoj linux-a nema nigde, svugde se spominje Siemens/Fujitsu ..?! Trazio sam i od proizvodjaca, a i tamo na linuxtv.org... Mozda u YU nadjem resenje?
Sačuvana
legend
Gost
« Odgovor #1 poslato: Subota, 08. Septembar 2001. 22:22:00 »

> koju DVB karticu uzeti za linux, da je bas 100% podrzana, i
> da radi preko EON-a naravno?

Siemens, Hauppage ili TechniSAT. Pazi samo na Win shitove koji inache ne rade. Sve koje su podrzane inache rade poreko EON-a

> Inace ideja je da se DVB postavi pod neki proxy (squid), kako
> bi to radilo kao ispomoc trenutnom linku od 128/16? .. a bilo
> bi interesanto ubaciti i servis (za svoje korisnike) za
> 'narucivanje fajlova' sto su neki provajderi imali ranije,
> ili jos uvek imaju.

Uh... tu ima jedan problem...
0.8x verzije drajvera SUPER rade sa podacima ali se vrlo loshe snalaze sa prijemom TV programa. Sa druge strane, 0.9x stablo drajvera ima nov API koji je znachajno podigao kvalitet TV-a, ali ... net ni u tragovima. Momci jos uvek "rade" na tome, al od toga nema leba.

E sad... 0.8x drajveri NE rade sa 2.4.x kernelom, tako da... ostajes bez iptables-a... muka zhiva...

> Ima li negde vec gotovih resenja, textova? Ja sam nasao vec
> nesto u smislu 'EON linux masquerade' ... nisam nasao ovo
> kako namestiti ovo oko narucivanja fajlova?

Za podesavanja Fazzt klijenata pogledaj ovaj forum (starije poruke) posto sam postovao uputstvo kako namestiti Multicast preko DVB-a.
Uzgred, EON je _drastichno_ oslabio u kvalitetu tako da od "ispomoci linka" skoro da nema nista... chak ni to naruchivanje fajlova ne radi kako treba (kernel 2.4.9 mi je bio spreman posle 3 dana za download)...

> Trenutno testiram KiSS Satdem, ali njoj linux-a nema nigde,
> svugde se spominje Siemens/Fujitsu ..?! Trazio sam i od
> proizvodjaca, a i tamo na linuxtv.org... Mozda u YU nadjem
> resenje?

ma to je to... probas pa ako radi radi, ako ne... trazhi drugu Smiley sta da ti drugo kazem... zvanichno su podrzane samo Siemens Fujitsu kartice, ali nezvanichno radi ko-zna-sta-sve-ne. Meni jedino nije htela da proradi "WinSat" (sta god to bilo) kartica koja je winshit Smiley ostalo... manje vise dobro radi.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>