Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: ICQ protokol i direktni transfer fajlova  (Pročitano 2026 puta)
B o j a n
Gost
« poslato: Četvrtak, 08. Novembar 2001. 14:41:00 »

Gde je mogu
Sačuvana
legend
Gost
« Odgovor #1 poslato: Nedelja, 11. Novembar 2001. 00:23:00 »

Pogledaj .h fajlove licq-a (lepo komentovani).

Ako se ja dobro secam, icq file transfer radi tako sto u jednoj poruci ode ime fajla i port na kome je icq podigao "trenutni ftp server" (nazovimo ga tako)... onda se druga strana zakachi na to (a ako je iza maskarade, nece da moze) pa onda prakticno skida fajl... dakle, nije server push, nego client pull, s tim sto mu "server" kaze gde i kako Smiley

Bila je prica na netfilter listi oko toga, ali izgleda da ima malo ljudi koji opet nisu toliko struchni ili zainteresovani da to zavrshe Smiley

Irc dcc s druge strane radi, jer postoji modul koji to reshava (ip_conntrack_irc, a mislim da je sada to u samom ip_conntrack-u)
Sačuvana
B o j a n
Gost
« Odgovor #2 poslato: Ponedeljak, 12. Novembar 2001. 00:03:00 »

Legend of LoC! napisao:
> onda se druga
> strana zakachi na to (a ako je iza maskarade, nece da moze)

Ali zbog
Sačuvana
Momcilo
Gost
« Odgovor #3 poslato: Subota, 08. Decembar 2001. 14:56:19 »

Razlog nemogucnosti je u tome sto su masine maskirane.
Za transver fajl-ova se koristi TCP a za poruke UDP protokol.
TCP zahteva da se otvori konekcija izmedju
source => destination

posto firewall dozvoljava ovu operaciju samo u jednom smeru to znaci da ne mozes da posaljes  fajlove maskiranoj masini ali ona moze tebi. ( Pod pretpostavkom da si koristio onu najednostavniju varijantu)
E sad ako malo bolje pogledas literaturu za ipchains mislim da ces naci kako treba podesiti firewall da bi dvosmerna komunikacija bila moguca.
Mislim da cak postoji i modul za kernel koji omogucava koriscene icq iza maskiranih masina.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>